Marktkooplui moeten markt zelf aansturen

Marktkooplui moeten voortaan zelf de markt aansturen. Dit vindt de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. Momenteel gebeurt dit nog door de gemeente. Volgens de CVAH zijn de marktkooplui beter in staat de markt aantrekkelijk te houden en te voorkomen dat aansluiting met klanten verloren gaat. 

"De gemeente heeft een handhavende rol en is niet bezig met de vraag wat voor mogelijkheden de markt heeft", aldus Henk Achterhuis, voorzitter van de CVAH. Volgens hem letten veel gemeenten niet op de verdeling van de markt, de samenstelling van producten en de kwaliteit van het ondernemerschap. 

Achterhuis is bang dat wanneer er niets gebeurt, de markt de komende jaren terrein gaat verliezen aan de supermarkt. Dit omdat het aanbod op de markten volgens hem de laatste jaren verschraald is. Het textielaanbod is te groot en het aanbod van verse producten te klein.

De CVAH heeft samen met het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en gemeenten een nieuw organisatiemodel ontwikkeld, waarin marktkooplui meer ruimte krijgen om te ondernemen en er een meer divers aanbod ontstaat. Dit model wordt momenteel getest op de onlangs opgerichte markt in Amsterdam Slotervaart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!