Minder valse euro’s onderschept

Het aantal onderschepte valse eurobiljetten in de eerste zes maanden van dit jaar is uitgekomen op 19500. Dat is vijftien procent minder dan de tweede helft van 2009, toen 23 duizend valse eurobiljetten werden aangetroffen.

Dat maakte De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekend. Een groter gebruik van detectiemateriaal bij winkeliers is één van de mogelijke oorzaken, aldus de financiële instelling. Ook de verhoogde inzet van politie en justitie en preventieve acties zouden bijgedragen kunnen hebben.

In de gehele eurozone is ook sprake van een daling. In de eerste helft van 2010 werden 387 duizend valse eurobiljetten teruggetrokken uit de circulatie. Dat is een afname van dertien procent ten opzichte van het tweede halfjaar 2009.

Biljetten van twintig en vijftig euro worden in Nederland en de andere Europese landen het meest vervalst. In Europa is het aantal vervalste biljetten van vijftig euro in het eerste halfjaar toegenomen en het aantal vervalste biljetten van twintig euro afgenomen. In Nederland is dat precies andersom.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!