Weer nieuwe eigenaar voor Jamin

Snoepwinkelketen Jamin wisselt na ruim twee jaar opnieuw van eigenaar. De nieuwe grootaandeelhouder is winkelgroep Hermans Retail Europe.

Met de nieuwe eigenaar wil de keten de groeistrategie extra kracht bijzetten. De formule wil op de langere termijn het aantal winkels verdubbelen tot driehonderd. “Wij denken dat Hermans de ervaring en expertise heeft om onze strategie sneller en beter uit te voeren”, aldus Anita Wetterhahn, directeur van Jamin in het Financieele Dagblad.

Hermans Retail neemt een meerderheidsbelang in de formule. De vier vroegere aandeelhouders blijven in een minderheidspositie verbonden aan het bedrijf. Dat zijn Anita Wetterhahn-Reijnen, directeur van Jamin, en Carel van Bemmelen, directeur van investeringsfonds Neerlands Glorie, bekend van conservenmerk Hak. De overige twee aandeelhouders blijven anoniem.

Hermans Retail heeft eigen winkelformules, waaronder het woonmerk LifeStyle. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2008-2009 een omzet van ruim zestig miljoen euro.

Jamin telt 139 winkels, waarvan er 132 op franchisebasis worden geëxploiteerd. De jaaromzet van Jamin komt uit op ruim veertig miljoen euro.

Lees ook: Jamin in andere handen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!