Walmart en Procter & Gamble in familiefilms

Walmart en Procter & Gamble (P&G) hebben de handen ineengeslagen om familiefilms te maken. Tv-film The Jensen Project is de tweede in een serie films die wordt geproduceerd door de twee samenwerkende concerns. Het doel van de tv-films is het creeren van een marketingvehikel dat ervoor moet zorgen dat klanten meer binding krijgen met de twee bedrijven.

De eerste film uit de koker van Walmart en P&G, Secrets of the Mountain, trok op NBC 7,5 miljoen kijkers. Daarna was de film te koop in alle Walmart-winkels en volgens de formule zijn er nog nooit zoveel exemplaren verkocht van een televisiefilm.

Volgens onderzoeken van de twee grootmachten heeft de Amerikaanse consument meer behoefte aan familiefilms. In deze films passeren een aantal producten de revue, waarmee kijkers een binding kunnen krijgen. “Doordat ze in een familiefilm worden gebruikt, hebben consumenten een grotere neiging die te kopen”, aldus Walmart.

De Alliance for Family Entertainment, die Walmart and P&G zijn gestart, bestaat uit ongeveer veertig adverteerders, waaronder Hasbro en Pepsi-Cola. Film nummer drie, A Walk in My Shoes, komt komend najaar op de buis. Ook werkt de alliantie aan een programma dat deze herfst op MTV te zien is. Met Pedro & Maria moet worden ingespeeld op het groeiende aantal Spaanstalige consumenten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!