Gerommel binnen directie Metro

De Duitse detailhandelsgigant Metro gaat afscheid nemen van topbestuurder Thomas Unger. Momenteel zou men onderhandelen over de voorwaarden van zijn vertrek. De Nederlander Frans Muller kan waarschijnlijk wel contractverlenging tegemoet zien. Dit meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung.

Unger was jarenlang financieel topman binnen Metro, maar is door de nieuwe hoogste baas, Eckhard Cordes, al buiten de lijnen gezet door zijn oud-collega bij Mercedes, Olaf Koch, tot cfo te benoemen. Unger kreeg vervolgens de titel plaatsvervangend bestuursvoorzitter en de verantwoordelijkheid voor de reorganisatie-operatie Shape 2012. 

Binnen de directie is Unger nog verantwoordelijk voor Kaufhof en Media-Saturn. Echter staat Kaufhof op het punt van verkoop, terwijl Media-Saturn weinig aansturing vanuit Metro vereist. De reden achter de breuk zou het gebrek aan daadwerkelijke verantwoordelijkheden zijn. Metro wilde niet reageren op het artikel in het Duitse vakblad. Na Zygmunt Mierdorf, die Metro eerder dit jaar verliet, zou Unger het tweede directielid zijn die de deur achter zich dichttrekt.

De Nederlander Frans Muller zou wel langer bij Metro mogen blijven. Zijn contract loopt volgend jaar juli af en zou op het punt staan verlengd te worden. Muller was baas van alle zelfbedieningsgroothandels bij Metro, maar kreeg begin dit jaar bestuurder Joël Saveuse naast zich. Saveuse kreeg verantwoordelijkheid over de meeste Europese markten, waardoor Muller zich moest richten op de groeimarkten Azië, Rusland, Kazachstan en Oekraïne.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!