V&D opnieuw in handen investeerder

V&D en La Place komen wederom in handen van een investeringsmaatschappij. Dat stellen bronnen rondom het verkoopproces, aldus het Financieele Dagblad (FD).

De laatste drie potentiële kopers willen de warenhuis- en restaurantketen opknappen en weer met winst doorverkopen. Verwacht wordt dat de kandidaatkopers ieder moment een bod kunnen doen, zodat het proces nog deze maand kan worden afgerond.

De Nederlandse investeerder H2 Equity Partners en de Londense Merchant Capital Partners zouden samen met een nog onbekende derde partij tot de gegadigden horen. H2 Equity Partners wil de interesse in V&D en La Place bevestigen noch ontkennen. Ook Maxeda, moederconcern van de twee ketens, houdt de lippen elkaar.

Zowel H2 als Merchant zou willen voortborduren op de ingezette koers van het huidige management van V&D en La Place. De nieuwe huisstijl en de ombouw van winkels hebben ervoor gezorgd dat het concern break-even draait. Volgens een bron is dit de juiste weg bij het kwakkelende warenhuis, meldt het FD.

De vrees van FNV Bondgenoten voor nieuwe reorganisaties en banenverlies lijkt zo onterecht. De huidige eigenaren, KKR, Cinven, AlpInvest en Permira zouden volgens de bron de formules al genoeg hebben uitgemolken. Om winst te generen is het nodig verder uit te bouwen, is de visie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!