Retail neemt politietaken over

Winkeliers gaan zelf actie ondernemen tegen winkelcriminaliteit. Detailhandel Nederland introduceert hiertoe een landelijke databank met informatie over ramkraken, overvallen en diefstallen. Dat meldt het AD donderdag.

De retail gaat daarmee gedeeltelijk op de stoel van de politie zitten. Het gaat onder meer om de verzameling van politieaangiftes, camerabeelden en foto's van verdachten. De bedoeling is dat een 'informatie-officier' van de winkeliers de gegevens beheert en zo nodig doorspeelt aan de politie.

“De politie vist nu te vaak achter het net. Een winkelier doet lokaal aangifte, er volgt een hoop bureaucratie en voor je het weet is een dievenbende verder getrokken en komt een zaak niet rond. Door gegevens in één databank te bundelen, herken je sneller patronen”, aldus secretaris Van Golberdinge van Detailhandel Nederland.

“We houden niemand aan, maar zorgen er wel voor dat de politie dat sneller kan doen", stelt Van Golberdinge. Ook kunnen ondernemers eerder worden gewaarschuwd 'als er bijvoorbeeld weer eens bende dakinbrekers rondloopt'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!