HEMA wil eigenaar die strategie ondersteunt

Investeringsmaatschappij Lion Capital doet winkelketen HEMA in de verkoop. Het bedrijf zoekt een nieuwe eigenaar die de huidige strategie van de onderneming onderschrijft, zegt Ronald van Zetten. Het ANP stelde de huidige HEMA-topman vijf vragen in een telefonisch interview.

Volgens Van Zetten heeft het bedrijf hele goede vooruitzichten voor groei. Juist daarom is het een goede koop. Hij zegt dat HEMA wil groeien in bestaande markten. De topman denkt dat de huidige groei zelfs een tikje sneller kan.

Dit kan op verschillende manieren, laat hij weten. Zo kan er in Nederland het aantal formats aangepast worden. Dit zou ook in België mogelijk moeten zijn.

Volgens van Zetten kan er ook meer vaart gemaakt worden in het internationale concept van de drie Franse winkels van de keten. Deze filialen waren volgens hem vanaf de start al winstgevend, en kunnen nog winstgevender worden.

Vooralsnog heeft de topman geen voorkeur voor een nieuwe eigenaar voor het bedrijf. Wat hij wel belangrijk vindt, is het blijven uitvoeren van de huidige strategie. Volgens hem is het succes ervan bewezen.

Of een beursgang tot de mogelijkheden behoort, is volgens de topman niet aan de orde. Volgens hem is het bestuur niet met dat uitgangspunt vertrokken. Daarbovenop is het een heel ander proces dan wat er nu speelt, zegt hij.

Van Zetten kijkt terug op een prettige tijd met Lion Capital als eigenaar van HEMA. Hij laat wel weten dat de stap die het fonds nu neemt geen enorm grote schok is. Volgens hem is de realiteit bij fondsen als deze dat zij op een gegeven moment kijken de investering die ze hebben gedaan kunnen terugverdienen en er rendement op kunnen behalen.

Van Zetten heeft vooralsnog geen idee wat HEMA moet opleveren.

Lees ook: HEMA in de etalage 
                   ‘Ahold goede potentiële koper HEMA’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!