Verleid het brein

Het bedrijfsleven houdt zich steeds vaker bezig met neuromarketing. Bedrijven hebben in toenemende mate door dat niet de consumenten zelf, maar de hersenen van de consument meestal de touwtjes in handen hebben, zo is te lezen in het septembernummer van RetailTrends.

Hierop worden wetenschappers – met een EEG en fMRI in de aanslag - gevraagd een handje te helpen. De technische apparaten weten haarfijn te registreren wanneer een consument emotioneel wordt geraakt. Ook is af te lezen wanneer iemand goed oplet en informatie in het brein opslaat.

Volgens Frank Schurink van Aprais Nederland, oprichter van The Aprais Academy en initiator van het eerste neuromarketingcongres in Nederland op 18 november, betekent het beschikbaar komen van de, tot voor kort slechts voor medische toepassingen beschikbare, apparatuur niet minder dan een revolutie. “Veel beslissingen werden in het verleden genomen op basis van vermoedens, intuïtie en ervaring, waaronder veel succesvoorbeelden overigens. Nu is er een wetenschappelijke referentie voor redelijk ‘vage’ argumentatie. Zo kunnen producten en diensten nog beter op de behoeften en beleving van consumenten aansluiten en kan de effectiviteit van marketingactiviteiten worden vergroot.”

Het gehele artikel is te lezen in het septembernummer van RetailTrends.
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!