HEMA-personeel lijdt onder werkdruk

Het personeelsbeleid van winkelketen HEMA zit niet goed in elkaar. Dat blijkt vrijdag uit een publicatie van FNV Bondgenoten. Driekwarkt van het HEMA-personeel vindt dat de sfeer op zijn of haar werk verslechterd en 86 procent zegt te lijden aan de werkdruk. Met name onregelmatige en onbetrouwbare werkuren leiden tot veel problemen.

Volgens vakbondsbestuurder Henk van de Ploeg wil het bedrijf zo min mogelijk mensen inzetten tegen de laagste kosten. Hierdoor 'is iemand van negentien al oud'. Daarnaast zou er zoveel flexibiliteit worden gevraagd dat werknemers werk en privéleven nog maar met moeite kunnen combineren. Werknemers worden geacht altijd beschikbaar te zijn en mensen die vasthouden aan gemaakte afspraken over werkroosters worden onder druk gezet. Dit alles leidt volgens de vakbond tot een problematische werkdruk. 

Investeerder Lion Capital maakte donderdag bekend HEMA te willen verkopen. “Misschien dat deze cijfers HEMA wakker schudden”, aldus Van de Ploeg. De vakbondsman zegt al langer klachten van HEMA-werknemers te ontvangen, gesprekken met het bedrijf leverden tot nu toe niets op. “Ik kan alleen maar hopen dat de volgende eigenaar het beter voor heeft met z’n personeel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!