'Supers schuldig aan ontslagen Friesland Campina'

Supermartken liggen aan de basis van het ontslag van productiemedewerkers bij Friesland Campina. Dat beweert CNV Vakmensen. Hiermee reageert de bond op de ontslagen van 65 vaste medewerkers van Friesland Campina bij vestigingen in Rotterdam en Eindhoven.

Friesland Campina produceert momenteel te weinig dagverse consumptiemelk. CNV Vakmensen meent dat het zuivelbedrijf in de slag om huismerken te produceren steeds duurder wordt dan de concurrentie. Nadat eerdere ingrepen bij de producent niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, ziet de directie zich opnieuw genoodzaakt tot het ingrijpen in de kosten. 

Leo Bons, bestuurder van CNV Vakmensen, is van mening dat het bestaande sociaal plan nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Hij vindt dat mensen op een goede manier begeleid moeten worden van werk naar werk.

Daarnaast wijst Bons met een beschuldigende vinger naar de supermarkten. "De consument koopt steeds minder A-merken. Daardoor ligt de nadruk steeds meer op de huismerken van supermarkten. Die letten uitsluitend op de kostprijs en niet op de kwaliteit van het product. De toeleveranciers worden uitgeknepen en zodoende moet Friesland Campina nu reorganiseren. Ik betreur die macht van de supermarkten die ook in bredere zin al veel nare gevolgen heeft gehad voor toeleveranciers."

Reacties 1


Frits van der Bunt 10 nov, 21:29

als je al jarenlang nergens wordt aangenomen en moet rondkomen van de overlevingsuitkering (WIA aangevuld tot bijstandniveau) en per maand zo'n 240 euro vrij te besteden hebt aan voeding, kleding, OV, extraatjes, etc, dan laat je gewoon elk A-merk links liggen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!