Zappos bekijkt opties in China

De Amerikaanse online schoenenverkoper Zappos gaat mogelijk haar Chinese tegenhanger Letao overnemen. Een fusie is mogelijk het onderwerp geweest van gesprekken tussen Richard Hsieh, vicepresident internationale zaken van Zappos, en de grondlegger van Letao, zo meldt de Amerikaanse website Investors.com.

De grondlegger van Letao bevestigde dat Zappos mensen heeft gestuurd om te praten met de Chinese online retailer. Vooralsnog weigeren beide betrokken partijen details van de gesprekken naar buiten te brengen.

Zappos opende in 2006 een kantoor in het dichtstbevolkte land ter wereld. De online schoenenretailer kreeg echter geen voet aan de grond, want het bedrijf kon geen aansluiting vinden op het consumptiegedrag van de lokale bewoners. Daarnaast kenden veel Chinezen het Amerikaanse bedrijf nog niet.

Toch heeft Zappos de Chinese markt nooit genegeerd, laat Hsieh weten. Hij heeft de laatste drie jaar in China gewerkt en is goed op de hoogte van de marktsituatie in Beijing en Hongkong. Volgens hem groeit de markt voor e-commerce in het land erg snel en zijn er al veel online schoenenverkopers te vinden. Hij gelooft dat Zappos en Letao goed op elkaar aansluiten, omdat zij dezelfde filosofie hanteren.

Analisten denken dat een fusie tussen de twee bedrijven uitblijft. Volgens hen is een samenwerking op korte termijn waarschijnlijker. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!