La Place breidt test afhaalservice uit

Restaurantketen La Place gaat zijn test met La Place Express uitbreiden. Het concept met kant-en-klare maaltijden wordt op termijn uitgerold in alle warenhuizen met een parterre.

Met La Place Express wil de restaurantformule de Nederlandse huiskamers veroveren. Het concept vindt binnenkort onderdak in de op dit moment midden in een verbouwing zittende vestiging in Nijmegen en op Schiphol.

La Place heeft in Sun Capital een nieuwe eigenaar, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De investeerder nam warenhuisketen V&D en de bijhorende restaurantformule van Maxeda voor een onbekend bedrag over. Ingewijden spreken over een transactiesom van zeventig miljoen euro.

De ambities van Sun met La Place zijn groot. Zo is expansie naar Azië en Verenigde Staten een serieuze optie, ‘maar dat heeft niet direct topprioriteit’, liet topman V&D-topman Mark McKeon na de overname weten.

De keten gaat de komende maanden ook alle recepten aanpassen. Per 1 januari 2011 is de foodformule naar eigen zeggen de eerste retailer waarbij alle gerechten vrij zijn van zogenoemde E-nummers, de lijst van door de Europese Commissie goedgekeurde toevoegingen voor voedsel.

Eerder: Koper V&D wil verdubbeling warenhuizen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!