Omzet retail nauwelijks gegroeid

De Nederlandse detailhandel heeft in juli een iets hogere omzet bijgeschreven in vergelijking met dezelfde maand een jaar terug. Het omzetcijfer kwam 0,9 procent hoger uit, becijferde het CBS.

De prijzen waren in juli bijna twee procent hoger dan een jaar eerder. Het volume van de omzet kromp met bijna één procent.

De bescheiden omzettoename is toe te schrijven aan een gunstigere samenstelling van koopdagen in juli van dit jaar dan in juli vorig jaar. Na correctie voor dit effect bleef de omzet ongeveer gelijk.

De non food-retail leverde in juli bijna twee procent omzet in ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen bleven nagenoeg gelijk. Winkels in woninginrichtingartikelen kampten met omzetverlies. Winkels in huishoudelijke artikelen behaalden echter fors meer omzet. Ook winkels in consumentenelektronica realiseerden in juli een omzetgroei.

Winkels in voedings- en genotmiddelen boekten in juli ruim vier procent meer omzet dan een jaar geleden. De prijzen lagen bijna twee procent hoger. Het volume was 2,5 procent groter.

De omzetgroei in de foodwinkels komt gehele op naam van de supermarkten. Deze hadden ruim vijf procent meer omzet. Ook na correctie voor koopdagen boekten supermarkten nog een omzetstijging van ruim drie procent. Speciaalzaken realiseerden juist minder omzet dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!