Actie en korting niet genoeg

De bewust kopende consument heeft niet alleen behoefte aan koopjes. Dat meent Claudio Missaglia, directeur van marketingorganisatie Hamilton Bright. “Goed winkelpersoneel en een ruime keuzemogelijkheid aan producten zijn minstens zo belangrijk”, aldus de directeur.

“Juist in deze tijden waarin de retailer minder eenvoudig verkoopt is aandacht voor deze punten cruciaal.” Volgens het jaarlijkse onderzoek van adviesorganisatie Deloitte naar consumententrends in de supermarkt , heeft de economische crisis nog steeds invloed op het koopgedrag van de consument: de hand wordt op de knip gehouden en reclamefolders worden grondig doorgespit. Daarnaast is de klant volgens het onderzoek minder bereid tot impulsaankopen.

Met allerlei acties en kortingen proberen winkels klanten te trekken. Toch zijn aantrekkelijke prijzen en acties niet genoeg om klanten te lokken, zegt Missaglia: “Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar dit is slechts een onderdeel van het verkoopproces. De ondernemer moet zich meer dan ooit verdiepen in de belevingswereld van de consument.” Volgens de expert op het gebied van retailmarketing moet de keuzemogelijkheid optimaal zijn en ook de service van het winkelpersoneel moet niets te wensen overlaten.

De consument wijkt volgens Missaglia ook uit naar kopen op het internet. “Het is moeilijk voor supermarkten om goedkopere prijzen te hanteren dan het internet, maar op andere punten kan wel makkelijk winst geboekt worden. In tegenstelling tot het internet kun je in de winkel alles goed zien, vasthouden, voelen, testen en onmiddellijk meenemen. Een mooiere ervaring dus. Maak hier gebruik van door de winkel in te richten op het denkproces van de klant en train je personeel op verkoopkunde.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!