Ebay zet hoger in op duurzaamheid

Bedrijven in het industriegebied Silicon Valley in Amerika staan bekend om hun milieuvriendelijke initiatieven, maar veilingssite eBay gaat daarin nog een stap verder. Dinsdag presenteerde het bedrijf een rapport waarin staat hoe haar volledige bedrijfsmodel duurzaamheid promoot.

Voor het rapport heeft eBay de handen ineengeslagen met Cooler, een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleert. Het rapport doet uit de doeken hoe eBay haar CO2-uitstoot compenseert en controleert. Het rapport analyseert met eBay ‘voor de eerste keer hoe e-commerce een positief effect kan hebben op de opwarming van de aarde’.

“We kunnen op een klimaatneutralere manier kopen en verkopen door de infrastructuur en de nodige opslagruimte te verkleinen, maar ook het goederentransport efficiënter te maken en verschillende onderdelen van het retailproces te dematerialiseren”, aldus het rapport.

In april dit jaar promootten eBay en Cooler gezamenlijk een Facebook-applicatie die informatie verschaft over de voordelen van gerecycelde en hergebruikte producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!