Ahold mailt voortaan via Google

Ahold gaat gebruikmaken van Google voor het versturen van zijn mails. Het supermarktconcern stapt voor e-mail en kalendersoftware over naar Google Apps Premier Edition. Beide bedrijven maakte dit afgelopen week gezamenlijk bekend. In totaal gaan zo’n 55 duizend medewerkers voor hun e-mail en agenda het zakelijke platform van Google gebruiken. De overstap zou Ahold miljoenen per jaar moeten besparen ten opzichte van het huidige systeem, Lotus Notes van IBM.

Erik de Muinck Keizer, hoofd Google Enterprise Benelux, is van mening dat het voor Ahold belangrijk is om nu in de cloud te stappen. Hiermee ontstaat volgens hem een homogene omgeving voor de internationale activiteiten van Ahold, wat de communicatie tussen de verschillende vestigingen moet verbeteren.

Met de nieuwe software krijgen gebruikers onder meer 25 GB opslag en een vertaaltool voor e-mails met 42 talen, waarin Google Calendar en Google Talk zijn inbegrepen. Apps Premier kost veertig euro per gebruiker per jaar.

Aholds migratie naar Google Apps begint op korte termijn. Voor het einde van 2011 moeten alle medewerkers overgezet zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!