American Apparel hoopt op herstel

Kledingfabrikant American Apparel verkeert al een tijd in moeilijkheden. Om de broodnodige extra inkomsten te genereren lanceert het bedrijf een ‘end-of-summer sale’, een uitverkoop waarbij sommige producten verkocht worden met kortingen tot vijftig procent. De consument kan daarbovenop nog vijftien procent korting krijgen met online kortingsbonnen. Het bedrijf hoopt op deze manier weer consumenten naar zijn winkels te trekken om zo een dreigend faillissement uit de weg te gaan.

De nieuwe uitverkoop lijkt volgens analisten een stap in de richting van mogelijk herstel. Het bedrijf heeft veel baat bij een gezonder imago, zo zeggen zij. De uitverkoop draagt volgens hen bij aan de inkomsten en laat de voorraadniveaus slinken. Dit geeft een gezonder imago aan het bedrijf wat betreft inkomsten, en genereert ruimte voor een nieuwe look, aldus de analisten.

American Apparel maakte vrijdag bekend dat de New Yorkse effectenbeurs Amex LLC haar plan om te voorkomen van de lijst van de beurs te worden geschrapt heeft geaccepteerd. In augustus werd de kledingfabrikant al gewaarschuwd van de lijst te worden gehaald als het niet op tijd met de cijfers van het tweede kwartaal op de proppen zou komen. Het bedrijf liet al doorschemeren dat het verlies heeft gemaakt in het tweede kwartaal en twijfelt of het genoeg liquiditeit heeft om zichzelf volgend jaar te kunnen onderhouden.

American Apparel heeft tot 15 november respijt om de kwartaalcijfers bij de New Yorkse effectenbeurs in te dienen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!