Verkoop boeken Harry Mulisch schiet omhoog

Het overlijden van Harry Mulisch heeft tot een grote vraag naar zijn boeken geleid. Webwinkel bol.com heeft zijn site aangepast om de vele bezoekers die op zoek zijn naar werk van de zaterdag overleden schrijver te leiden. Bij boekhandelketen Selexyz vliegt het werk van Mulisch over de toonbank.

Harry Mulisch is vanaf het bekendmaken van zijn overlijden zondagochtend de meest gebezigde zoekterm op bol.com, aldus een woordvoerder van de webwinkel maandag. Daarbij schiet de verkoop van boeken van de auteur omhoog. “Alleen al zondag zijn er honderden Mulisch-titels meer verkocht dan de dagen ervoor.”

Algemeen directeur Matthijs van der Lely van boekhandelketen Selexyz constateert ‘een nadrukkelijke vraag naar de boeken van Mulisch’. “Mensen denken 'dat moet ik nog snel even kopen.” Hij spreekt van een run op zijn boeken. “Er is vooral veel vraag naar de boeken waarover dit weekeinde veel werd gesproken, zoals De aanslag en De ontdekking van de hemel.”

Mulisch overleed zaterdag op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij laat een oeuvre achter van vele tientallen titels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!