Best Buy opent Britse webwinkel

Een half jaar na zijn entree in het Verenigd Koninkrijk opent Best Buy een Britse webwinkel. Volgens The Independent gaat de shop binnen twee weken live.

Voorlopig zal Best Buy zich in Europa alleen richten op de Britse webkoper, omdat er in andere Europese landen nog geen naamsbekendheid is opgebouwd. Het assortiment op de site zal groter zijn dan in de winkels van de keten.

Best Buy, de op tien na grootste online-verkoper van de Verenigde Staten, had bij zijn Britse entree al aangekondigd ook online te zullen gaan verkopen. De retailreus gaat er de webconcurrentie aan met bedrijven als Argos, Dixons, Play.com en Amazon.

De retailer voegt ook vestigingen toe aan zijn fysieke winkelbestand. Zo wordt deze week in Derby een zesde Britse vestiging geopend. Eind 2013 moet Best Buy tachtig vestigingen hebben in het VK.

Best Buy heeft aangekondigd internationale groei te zoeken en het bedrijf wordt vaak genoemd als toekomstig concurrent van Media Mark op het Europese continent. Concrete plannen voor de uitbreiding in Europa zijn vooralsnog niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!