Media Markt opent honderd winkels in China

Elektronicaketen Media Markt opent voor 2015 honderd winkels in China. De uitbreiding begint half november met de opening van de eerste Media Markt in Shanghai, in samenwerking met Foxconn Technology Group.

Omdat de verkoopcijfers in de Duitse elektronicamarkt de laatste jaren zijn gestagneerd, besloot Metro zich op het Aziatische land te richten. “De economie in China groeit, waardoor de koopkracht van de consument is gestegen. De tijd om in de Chinese economie te investeren is hierdoor gunstig”, zegt Roland Weise, chief executive van Metro AG in een verklaring. Volgens de retailer stijgt het aantal elektronicaverkopen in China elk jaar met acht procent. Hierdoor zou de jaarlijkse marktomzet binnen tien jaar verdubbeld zijn naar 180 miljard euro.

Metro kan rekenen op concurrentie in het Aziatische land. China’s grootste elektronicaretailer Suning Appliance heeft aangekondigd nog 520 extra winkels aan zijn winkelbestand toe te voegen. Ook rivaal GOME Electrical Appliances, die zevenhonderd winkels in het land bezit, heeft bekendgemaakt uit te gaan breiden.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!