Winkelvastgoed weer in trek

De vraag naar winkelvastgoed trekt verder aan. Dat stelde vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties (ECP) vrijdag bij de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar.

Aan de bovenkant van de markt zijn institutionele beleggers, zoals staatsfondsen en verzekeringsmaatschappijen, actief als kopers, stelt ECP. Vooral in de categorie winkelcentra van dertig tot tachtig miljoen euro is veel belangstelling vanuit gespecialiseerde vastgoedfondsen.

Ook de verhuurmarkt trek aan. In de landen waar ECP actief is, zijn veel winkelketens weer aan het uitbreiden omdat zij de vraag vanuit de consument zien aantrekken. In het afgelopen kwartaal lag de omzet van huurders van ECP 4,6 procent hoger dan in dezelfde drie maanden in 2009.

ECP gaf wederom aan verder te willen uitbreiden. Als zich aantrekkelijke koopmogelijkheden voordoen zal het bedrijf winkelcentra kopen in Frankrijk, Italië, Zweden en eventueel Noord-Spanje. Het bestaande programma van uitbreidingen en verbouwingen van bestaande centra wordt voortgezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!