Dirk en Deka zien ruimte voor drie fusiepartners

Detailresult wil in de toekomst bestaan uit maximaal vijf familiebedrijven. Dit heeft Jan Kat, directeur van de organisatie achter onder meer supermarktformules Dirk van den Broek en DeKaMarkt, laten weten. "Het is een eerste stap op weg naar andere verhoudingen tussen families en bedrijf",aldus Kat. 

"Nu kunnen we al niks besluiten zonder dat we het samen eens zijn. Straks krijgen de families nog minder te zeggen." Nieuwe toetreders krijgen ‘behoudens extreem kleinere omvang’, een evenredig deel van het stemrecht.

Met deze uitspraken haalt Kat een gevoelig aspect aan. Zo zijn formules als supermarkt Sanders te klein om aan de directietafel even veel inspraak te kunnen hebben. Sanders besloot hierop te kiezen voor verkoop van het bedrijf, omdat Rein Sanders en zijn kinderen niet gebonden willen zijn, zonder zelf zeggenschap over de eigen inbreng te hebben. Voor andere mogenlijke toetreders komt dit dilemma ook aan de orde.

Volgens Kat wordt er uitgebreid gesproken over de voors en tegens van een familie van familiebedrijven. "Natuurlijk zijn er gesprekken. We kennen elkaar allemaal. Er is interesse, maar uiteraard laten die anderen op dit moment niet het achterste van hun tong zien. Nu is het aan ons om te laten zien wat de toegevoegde waarde is van de fusie", aldus Kat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!