Moderetail mag personeel extra korting geven

Werkgevers in de moderetail kunnen hun medewerkers per 1 januari extra korting bieden op aankopen in de eigen winkel. Brancheorganisatie CBW-MITEX heeft hierover afspraken gemaakt met de Belastingdienst.

Naast de bestaande personeelskorting van twintig procent, kunnen werkgevers nog eens dertig procent of meer belastingvrije korting geven aan medewerkers. CBW-MITEX voorzitter Jan Meerman spreekt over een superdeal. “Medewerkers die kleding dragen uit de winkel waar ze werken, zijn enorm stimulerend voor de bestedingen in deze winkels. Zij inspirerend de klanten. De fiscus beseft het belang ervan.”

Werkgevers mogen in de nieuwe regeling twee maanden na uitlevering van de collectie hun medewerkers dertig procent korting op de winkelprijs geven. In overleg met de Belastingdienst is een tabel afgesproken die meer korting mogelijk maakt.

Een voorwaarde is onder meer dat de kleding na het werk op het winkeladres achterblijft, gedurende een bepaalde periode. Ook moet de administratie rond de uitvoering van de regeling in orde zijn. Per jaar mag over drieduizend euro aan winkelwaarde korting berekend worden. Dit is naast de nu al geldende kortingsregeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!