Zuid-Afrikaanse retail vreest komst Walmart

De detailhandel in Zuid-Afrika zet zich schrap voor de komst van Walmart. Werkgevers en werknemers in de branche vrezen de concurrentiekracht van de Amerikaanse retailgigant en zijn bang dat de lokale economie wordt vernietigd. Dat lieten Afrikaanse vakbondleiders afgelopen week weten.

Walmart startte in september gesprekken over de aankoop van de Zuid-Afrikaanse retailer Massmart. Leiders van de grootste retailvakbond van het land lanceerden een ‘Anti-Walmart Coalitie’.

De vakbond stelt te weinig macht te hebben om de voorgestelde deal te stoppen. “Het doel is ervoor te zorgen dat Walmart de lokale economie niet overhoop gooit en dat de retailgigant zijn anti-vakbond houding niet in Zuid-Afrika handhaaft”, zegt Bones Skulu, secretaris generaal van de vakbond tegen ABCnews.

De vakbonden eisen dat een bepaald percentage van de Walmart producten van Zuid-Afrikaanse leveranciers moet komen. Walmart-woordvoerder Kevin Gardner reageerde niet op deze eis, maar gaf wel aan dat de retailer bereid is samen te werken met de lokale vakbonden in Zuid-Afrika.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!