Verkoop V&D afgerond

De verkoop van winkelketen V&D en restaurantformule La Place aan investeringsmaatschappij Sun European is afgerond. Dat heeft de verkopende partij Maxeda maandag gemeld.

De overname werd in september al bekend, maar er moest nog worden overlegd met de vakbonden en de ondernemingsraad. Zij hebben nu toestemming gegeven voor de overname.

V&D en La Place werden enkele maanden terug in de verkoop gezet. Van de geïnteresseerde partijen bleek Sun European de beste mogelijkheden te bieden voor het voortzetten van de groeistrategie van V&D en La Place, aldus Maxeda.

Sun European is gespecialiseerd in het herstructureren van slechtlopende bedrijven en is de Europese adviseur van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital. Deze investeerder heeft tien tot vijftien retail- en foodbedrijven in bezit, vooral in de Verenigde Staten.

Opvallend is dat Sun Capital een eigen inkoopteam in China heeft voor deze retailbedrijven. V&D doet veel inkoop in China, dus de nieuwe eigenaar zou kosten kunnen besparen op de inkoop van artikelen voor het warenhuis.

De betrokken partijen spraken af niets te zeggen over de overnameprijs, noch over een schatting van de waarde van beide ketens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!