Delhaize presteert boven verwachting

Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2010 meer winst geboekt dan analisten hadden verwacht. De nettowinst klom in het afgelopen kwartaal met 10,2 procent tot 140 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen zou de winst met 2,7 procent zijn toegenomen. Analisten hadden gerekend op een nettowinst van 124,9 miljoen euro.

De operationele winst steeg met 9,5 procent tot 249 miljoen euro en de operationele marge bleef stabiel op 4,7 procent. De nettowinst uit voortgezette activiteiten steeg met 15,4 procent tot 141 miljoen euro.

De omzet steeg in vergelijking met het derde kwartaal van 2009 met 8,6 procent tot 5,3 miljard euro, als gevolg van een aangesterkte Amerikaanse dollar (plus 10,8 procent) ten opzichte van de euro. Tegen constante wisselkoersen zou sprake zijn geweest van een omzettoename van 0,8 procent.

De autonome omzet nam in het afgelopen kwartaal toe met 0,7 procent. In de Verenigde Staten nam de autonome omzet af met 1,8 procent, tegen een daling van 3,6 procent in het tweede kwartaal van 2010.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!