'Moderetail heeft lak aan cao'

Werkgevers in de mode- en sportdetailhandel moeten de te weinig betaalde maaltijdvergoedingen zo snel mogelijk aan hun werknemers uitkeren. Dat eisten de vakbonden woensdag.

“Werknemers horen een maaltijdvergoeding te krijgen van 8,48 euro, maar het blijkt dat de meesten tussen de nul en zeven euro krijgen”, zegt Ron Peters, bestuurder FNV Bondgenoten. “Iemand van 23 jaar en ouder verdient gemiddeld 9,15 euro bruto per uur, dus zo’n vergoeding is belangrijk.”

De vakbonden geven de werkgevers tot 1 januari 2011 de tijd om de vergoedingen uit te keren aan de werknemers.“Het moet nu maar afgelopen zijn”, aldus Peters. “We lopen al bijna een jaar te soebatten met de werkgevers. Nu lopen ze het risico op nabetaling, advocatenkosten en reputatieschade die we bij de rechter zullen gaan eisen.”

Naast de vordering bij de aangesloten bedrijven is ook brancheorganisatie CBW-Mitex aangesproken op correcte naleving van de cao. CBW-Mitex heeft aangegeven wel in gesprek te gaan met de vakbonden, maar de aangesloten werkgevers niet te zullen manen tot naleving van de cao.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!