Amsterdam blokkeert 'parkeren per minuut'

De gemeentelijke parkeergarages in Amsterdam gaan niet over op 'betalen per minuut'. Autobezitters blijven gewoon per uur betalen, omdat de overheid anders te veel inkomsten misloopt. Dat heeft wethouder van verkeer, Eric Wiebes (VVD), de gemeenteraad in een brief laten weten. 

De gemeente experimenteerde in 2008 met het zogeheten 'real time parkeren' in de parkeergarage bij het stadhuis. Automobilisten betaalden daarbij per tijdseenheid van drie minuten. De inkomsten voor de gemeente daalden toen met zeventien procent.

Detailhandel Nederland pleit ervoor dat overal in Nederland parkeren per minuut wordt ingevoerd. Door de consument per uur te laten betalen wordt er naar schatting vijftien tot 25 procent teveel afgerekend. Consumenten horen alleen te betalen voor hetgeen ze daadwerkelijk ontvangen, aldus de brancheorganisatie.

De koepel wil nationale regels met betrekking tot parkeertarieven. Zo zouden tariefstijgingen moeten worden gemaximeerd en moeten er regels komen om de tijdseenheden kleiner te maken, zodat parkeren per minuut daadwerkelijk wordt ingevoerd. De opbrengsten van het parkeren moeten door gemeenten bovendien worden geïnvesteerd in de bereikbaarheid van de binnensteden en winkelgebieden, aldus Detaihandel Nederland. Nu worden de opbrengsten door gemeenten toegevoegd aan de algemene middelen, waardoor het parkeren wordt gebruikt als ‘melkkoe’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!