'Webverkopen VS stijgen fors'

De online verkopen in aanloop naar de feestdagen in Amerika stijgen met zestien procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat verwacht onderzoeksbureau Forrester Research.

De gehele omzet uit online verkopen in de maand november en december zal daarmee uitkomen op 52 miljard dollar. Het totaal aantal verkopen zal echter met 2,3 procent stijgen ten opzichte van 2009. Verwacht wordt daarom dat fysieke winkels de populariteit van webshops in hun omzetcijfers terug zullen zien.

Volgens Forrester-analiste Sucharita Mulpuru is de aanhoudende recessie één van de oorzaken van de stijging in online verkopen. “Internet is de plek waar koopjesjagers goede deals en beter geprijsde artikelen kunnen vinden”, meldt ze aan The Wall Street Journal. “Zeker het vergelijken van producten gaat op internet makkelijker.”

Ook het shoppen via mobiele telefoons zal dit jaar zijn opmars maken. Achttien procent van de online shoppers geeft aan van plan te zijn om prijzen via hun mobiele telefoon te vergelijken. Zestien procent is van plan via hun telefoon de locatie van een bepaalde winkel te traceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!