Barnes & Noble vestigt hoop op speelgoed

Boekenketen Barnes & Noble is op enkele locaties begonnen met het verkopen van educatief speelgoed en spelletjes voor kinderen. Door de dalende verkoop van boeken was de retailer genoodzaakt zijn assortiment uit te breiden met andere producten.

Barnes & Noble heeft vorige week in vijf van de boekenwinkels de speelgoed shop-in-shop geplaatst. De keten houdt het voorlopig bij de vijf winkels in New York, New Jersey en Connecticut. Wanneer de proef succesvol blijkt zal het concept worden uitgerold.

De retailer heeft, met ruim 720 winkels, door de overstap naar digitale middelen al jaren te maken met dalende verkoopcijfers. Het bedrijf wil het aantal winkels niet zien afnemen en gaat daarom veel van haar ruimte gebruiken voor de verkoop van educatief kinderspeelgoed. Tevens zal er veel vloerruimte worden gebruikt voor het demonstreren van de Nook, de e-reader die Barnes & Noble vorig jaar lanceerde.

"We hopen uiteindelijk de grootste verkoper van educatief speelgoed in de Verenigde Staten te worden", zegt ceo William Lynch Reuters. Volgens analisten zal het speelgoed bijdragen aan zo’n tien procent van de totale omzet van Barnes & Noble.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!