Omzet woonbranche stabiliseert

Woonretailers hebben de omzet het derde kwartaal van dit jaar zeer licht zien stijgen. De verkopen namen toe met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Na een lange periode van omzetdalingen is dit een bemoedigend cijfer voor de woningbranche, aldus Van Es Marketing Services, die het rapport de Woonzakenmonitor 2010 heeft gepubliceerd.

Voor het eerst sinds het begin van de kwartaalmetingen is het aantal woonwinkels met een omzetstijging groter dan het aantal dalers. 41 procent van de woonzaken werd met een omzetdaling geconfronteerd. Twaalf procent van de retailers behaalde eenzelfde omzetniveau als een jaar eerder en 47 procent boekte een omzetstijging. Een reden voor de stijging is volgens het rapport dat het vergelijkingskwartaal uit 2009 de sterkste daling betrof in de afgelopen twee jaar (-6,8 procent).

Van de verschillende woonwinkels realiseerden keukenzaken in het derde kwartaal een lichte inhaalslag. Ook meubelretailers zagen de forse daling van het voorgaande jaar ten einde komen. De sterkste dalers zijn met name sanitair- en tegelspeciaalzaken en zonweringzaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!