'Lagere winst voor Ahold'

Supermarktconcern Ahold heeft de winst in het derde kwartaal naar verwachting zien dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Het concern noteerde wel een omzetstijging. Dat verwachten analisten die door persbureau ANP-Reuters zijn geraadpleegd.

Terwijl Ahold morgen met de derdekwartaalcijfers naar buiten komt, geven analisten nu al aan dat de omzet met tien procent is toegenomen tot 6,7 miljard euro. De winst is volgens hen met 2,5 procent gedaald tot 232 miljoen euro. Analist Richard Withagen denkt dat de groei op de Amerikaanse markt positief zal verrassen. Als redenen daarvoor noemt hij de krimp bij belangrijke concurrenten, hoge voedselinflatie en een succesvolle bedrijfsvoering.

In Nederland heeft Ahold een belangrijke concurrent aan Jumbo, die in sneltreinvaart 175 winkels van Super de Boer naar de eigen formule ombouwt. Door het succes van Jumbo zal volgens analisten het tempo waarmee Ahold marktaandeel verovert flink afnemen.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de vraag of Ahold warenhuis HEMA wil kopen. De analisten verwachten dat ook donderdag deze vraagt niet beantwoord wordt. “De onderhandelingen met HEMA staan los van de cijfers”, zegt analist Patrik Roquas. “Ik verwacht daarom niet dat ze donderdag met een antwoord komen.”

Hoewel Ahold volgens het Financieele Dagblad de enige partij is die nog in de race is, lijkt de prijs het voornaamste struikelblok van de mogelijke overname. Ook vinden sommige analisten HEMA niet in de portefeuille van Ahold passen, omdat Ahold nog weinig non-food activiteiten heeft.

Lees ook: Ex-topman HEMA gelooft in overname

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!