Nederlanders geven meer uit voor Kerst

Ondanks moeilijke economische omstandigheden stijgen de kerstbestedingen van Nederlandse huishoudens. Gezinnen zullen gemiddeld 442,65 euro uitgeven aan de feestdagen. Dat blijkt uit een rapport van winkelvergelijkingssite Kelkoo.

Van het kerstbudget gaat 53,5 procent  naar cadeaus, gevolgd door eten en drinken met 32,8 procent. Reizen komt met 8,1 procent op de derde plaats en kerstversiering met 5,6 procent op de vierde plaats.

Het rapport, waarin een voorspelling voor de kerstuitgaven van Europese huishoudens wordt gedaan, meldt dat de totale kerstverkopen voor Nederland dit jaar op 12,3 miljard euro uit  komen. Dat is een stijging van 0,8 procent.

Binnen heel Europa zullen Nederlandse gezinnen volgens het rapport deze Kerst het minste uitgeven per huishouden. De Nederlanders krijgen hierbij gezelschap van gezinnen uit Frankrijk (511,87 euro), Italië (563,50 euro) en Denemarken (589,21 euro). Al deze landen zullen naar verwachting minder spenderen dan het Europese gemiddelde van 593,11 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!