Starbucks wil fors uitbreiden

Koffieketen Starbucks heeft plannen om komend fiscaal jaar elke dag één of meer winkels te openen, met een totaal van vijfhonderd. “Doordat we ons door de financiële crisis heen hebben geslagen er sterker uit zijn gekomen, hebben we besloten meer winkels te openen”, zegt ceo Howard Schultz.

Starbucks is in oktober gestart met het openen van de vijfhonderd winkels, waarvan er vierhonderd buiten de Verenigde Staten worden geopend. Starbucks zal de meeste van zijn winkels in China plaatsen. Volgens een onderzoek van Bloomberg is het land het komende jaar het meest gunstig om in te investeren. Volgens Jinlong Wang, ceo van Starbucks in China, zullen er in de nabije toekomst meer dan duizend Starbucks-winkels in het land te vinden zijn.

Starbucks wil de consumptie van koffie in China stimuleren, waar jaarlijks 22 gram koffie per persoon wordt geconsumeerd. Dit in vergelijking met een geschatte 3,3 kg in Japan. Toch wordt de keten geconfronteerd met toenemende concurrentie. Gourmet Master, exploitant van Taiwan's grootste koffieshopketen, is van plan om haar Chinese verkoop punten tegen 2015 te verzesvoudigen. Ook China Resources Enterprise gaf vorige maand aan duizend koffiewinkels in het land te gaan openen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!