Eigenaar Videoland en Movie MAX failliet

Entertainment Retail Groep (ERG), eigenaar van onder meer Videoland en Movie MAX, is kopje onder gegaan. De ondergang van ERG brengt het voortbestaan van de Videoland- en Movie MAX-winkels voorlopig nog niet in gevaar. Wel dreigen er acuut problemen voor de levering van nieuwe huurfilms als ERG niet op korte termijn een doorstart maakt. ERG-directeur Ruud Bakker meldt dat er voor een eventuele doorstart een strategische marktpartij in beeld is. Bakker meldt niet om wie het gaat.

Het in Brabant gevestigde moederbedrijf van onder meer Videoland is genoodzaakt vijftig medewerkers te ontslaan. Het faillissement van ERG wordt volgens directeuren Co Mast en Ruud Bakker veroorzaakt door een teruglopende markt, een tanende winstgevendheid, grote investeringen in innovatie zonder de beoogde winstgroei, een te traag verlopende reorganisatie en een tegenvallende economie.

Het recente faillissement van een grote klant (Avalon Wholesale) heeft alles in een stroomversnelling gebracht, aldus de directeuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!