Vaker winkelleegstand in kleinere stad

Naarmate de steden kleiner worden, neemt de vraag naar winkelruimte op A-locaties in Nederland af. Dat meldt Cuno van Steenhoven, voorzitter Dagelijks Bestuur van DTZ Zadelhoff, naar aanleiding van het verschijnen van de VastgoedVisiekaart.

De VastgoedVisiekaart laat zien in welke gebieden van Nederland er relatief veel verkooppunten leegstaan. “De druk op winkelpanden in de beste winkelgebieden van de vier grote steden is onveranderd hoog en zorgt voor een stabiele ontwikkeling van huurwaarden”, zegt Cuno van Steenhoven. “Naarmate de steden echter kleiner worden, is een verruiming van het aanbod zichtbaar, ook op de beste locaties.”

Volgens van Steenhoven is de ontwikkeling van het winkelaanbod wel sterk afhankelijk van de grootte van het verzorgingsgebied. “Kleinere plaatsen met een relatief groot verzorgingsgebied kennen nauwelijks leegstand.”

Uit de kaart kan worden afgeleid dat gebieden die te maken hebben met leegstand van verkooppunten, tevens de gebieden zijn waar de bevolking in absolute zin afneemt. Waar de bevolkingsgroei stagneert of zelfs krimpt, is geen behoefte aan nieuwe winkelvoorzieningen. “Daar is simpelweg al teveel winkelruimte per inwoner”, aldus Van Steenhoven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!