'Bezorg pakketjes aan rand van de stad'

Om het dichtslibben van woonwijken tegen te gaan moeten pakketjes op alternatieve plaatsen bezorgd worden. Dit is de mening van Peter van der Meij, voorzitter van de stichting Nederland is Logistiek en oud-DHL-topman. Zijn stichting huurde TNO in om de gevolgen van de explosieve groei van het webwinkelen in kaart te brengen. Deze uitkomsten worden vandaag gepresenteerd.

"Als er geen maatregelen worden genomen zijn er straks files op snelwegen, en in woonwijken", aldus Van der Meij. Door de explosief groeiende internetverkoop en de daarbijbehorende bezorging aan huis ziet de oud-DHL-topman een probleem onstaan waar nog te weinig mee gedaan wordt.

"Veertig procent van de Nederlanders verwacht in de toekomst meer online te winkelen dan te shoppen in de traditionele winkel. Als we al die miljoenen pakketjes afzonderlijk en op ieder moment moeten bezorgen zoals nu nog gebeurt, veroorzaakt dat enorm veel overlast", aldus Van der Meij. Om dit tegen te gaan oppert hij om pakketjes op alternatieve plaatsen en tijden te bezorgen.

"Je zou producten in een garagebox of woonwijkkluisjes kunnen afleveren, zoals TNO in het rapport aangeeft", aldus Van der Meij. Maar ook winkels, cafés en sportclubs kunnen in zijn ogen fungeren als aflever- en ophaaladres. "Er zijn diverse mogelijkheden om pakketjes te bezorgen op een manier dat zo min mogelijk mensen er overlast en hinder van ondervinden".

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!