‘Surseance A&P biedt mogelijkheid voor Ahold’

De aanvraag tot surseance van de Amerikaanse supermarktketen A&P biedt Ahold de kans winkels van het bedrijf te verwerven. Dat stelden analisten van SNS Securities maandag in een rapport.

“De aanvraag geeft Ahold de mogelijkheid om een aantal vestigingen van de ketens over te nemen. Een overname in gebieden waar Ahold al actief is zou de efficiëntie van de leveringsketen en de merkbekendheid vergroten'', aldus SNS. Ahold wilde geen commentaar geven op de marktspeculatie maar gaf wel aan dat het bedrijf in principe geïnteresseerd is om te groeien in zowel de Verenigde Staten als Europa.

De aanvraag van de chapter 11-procedure, bedoeld om de schulden te saneren en het bedrijf een doorstart te laten maken, komt niet als een verrassing. De schuld van het bedrijf bedraagt enkele miljarden, en het had al tijden te kampen met oplopende verliezen.

Supermarktketen A&P raakte in financiele problemen door de hevige concurrentie en het zwakke economische herstel. In Nederland werden de supermarktketens tien jaar geleden overgenomen door Ahold-dochter Schuitema en omgebouwd tot C1000 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!