Inditex ziet omzet stijgen

De netto omzet van het Spaanse modebedrijf Inditex is in de eerste negen maanden van het fisciale jaar met veertien procent gestegen. Deze groei is mede te danken aan de uitbreiding in Azie en de lancering van de Zara-webshop in Europa.

De totale omzet van het bedrijf, met modeketens als Zara en Bershka, komt uit op 8,8 miljard euro. Het inkomen met aftrek van belastingen en premies steeg van februari tot en met oktober tot 1,1 miljard euro, een stijging van 42 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

De brutowinst kwam uit op 5,3 miljard, twintig procent meer dan in 2009. Het bedrijf maakt niet bekend hoeveel omzetverschil er tussen de verschillende ketens als Zara, Bershka en Pull &Bear is.

Inditex opende het afgelopen jaar 42 winkels in China. Inditex is nu actief in 77 landen en opende onlangs de vijfduizendste winkel. Ook in 2011 heeft het Spaanse bedrijf grootse plannen. Volgend jaar zal de Zara.com webshop gelanceerd worden in de Verenigde Staten en Japan. Ook zullen de eerste Zara-winkels in Australië en Zuid-Afrika hun deuren openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!