EU-verbod op pesticiden raakt winkeliers

Nederlandse winkeliers dreigen gedupeerd te worden wanneer de Europese Unie een totaalverbod voor pesticiden instelt. Containers gevuld met consumptieartikelen zullen uit Europese havens geweerd worden wanneer er ook maar een druppel van een bestrijdingsmiddel wordt aangetroffen. Detailhandel Nederland heeft het over 'Brusselse regels die compleet doorslaan'.

De belangenvereniging benadrukt overigens wel dat zij volledig achter het terugdringen van het gebruik van pesticiden staan. Maar wanneer de EU het totaalverbod doorzet zal de detailhandel in hun ogen onnodig hard getroffen worden.

"Momenteel is het zo dat veel producten ongewild sporen bevatten van pesticiden", aldus een woordvoerder van Detailhandel Nederland. "Wanneer een container, waarin het artikel wordt vervoerd bij eerder gebruik is ontsmet met pesticiden, kunnen er door kruisbestuiving piepkleine restjes achterblijven op de producten."

Detailhandel Nederland pleit dan ook voor een ondergrens, in plaats van een zero tolerance beleid. Bij deze ondergrens zou een uitzondering moeten worden gemaakt voor verwaarloosbare kleine hoeveelheden bestrijdingsmiddelen zonder gevaar voor de volksgezondheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!