AH en vakbonden sluiten akkoord

Albert Heijn en de vakbonden hebben een akkoord bereikt in de onderhandelingen over een cao. Dat lieten vakbond CNV en de Nederlandse marktleider in de supermarktbranche vrijdagnacht weten. De nieuwe cao gaat gelden voor de ruim 3200 medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn.

De partijen zijn overeen gekomen dat er tweehonderd nieuwe vaste arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Daarnaast worden de lonen tweemaal met twee procent verhoogd, per 1 januari 2011 en 1 januari 2012. Met de overeenkomst komt een einde aan de stakingen in de zes distributiecentra van de supermarktketen.

Voor Albert Heijn was het met het oog op de feestdagen van groot belang de winkels goed bevoorraad te houden. De druk vanaf de werkvloer was volgens Wessel Breunesse, bestuurder van CNV Dienstenbond, dan ook belangrijk. ''Ik feliciteer de werknemers en complimenteer hen met hun vastberadenheid en inzet'', aldus Breunesse. 

Volgens Albert Heijn kunnen klanten in een beperkt aantal filialen de komende dagen nog geconfronteerd worden met producten die ontbreken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!