Vraag naar interim management groeit

De vraag naar interim management binnen de retailsector zal flink gaan groeien. Dat concluderen Atos Interim Management en Nyenrode Universiteit in de jaarlijkse Interim Index. Volgens dit onderzoek naar flexibilisering van arbeid in Nederland is het nieuwe fenomeen van 'near employees' in opkomst. 

Het gaat om externen, die vaak langdurig zijn verbonden aan een organisatie en een flexibele arbeidsschil vormen waarop organisaties steeds meer leunen. “Alles wijst erop dat een ‘tussenmodel’ zal ontstaan in de arbeidsmarkt. Externen en de organisaties waarin zij werkzaam zijn, investeren in elkaar en leren van elkaar", aldus Piet Hein de Sonnaville, directeur van Atos Interim Management.

"Om ervoor te zorgen dat flexibilisering van arbeid daadwerkelijk handen en voeten krijgt, is het noodzakelijk dat opdrachtgevers gericht investeren in een vaste pool van tijdelijke managers. Zo kunnen zij maximaal profijt halen uit hun kennis en expertise", aldus De Sonnaville. Momenteel behoort in de sector retail dertig procent van de interim managers tot een flexibele schil.

Volgens het onderzoek is het gevaar van deze groeiende flexibele schil echter dat veel kennis van de organisatie bij externen ligt. Hierdoor bestaat het risico dat zij ongewild kennis kwijtraken als deze zelfstandige werknemers voor een andere opdrachtgever kiezen. "Organisaties moeten wél de juiste voorwaarden scheppen om hun tijdelijke krachten voor langere tijd flexibel aan zich te binden", aldus De Sonnaville.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!