Snowboots en winterkleding hit in november

De schoenenverkoop overtrof in november alle verwachtingen: er werd een omzetstijging van 22 procent genoteerd ten opzichte van november 2009. Vooral snowboots en ander warm schoeisel gingen vaker over de toonbank, blijkt uit de Modemonitor en Schoenmonitor van CBW-MITEX.

Alle typen schoeisel werden vorige maand beter verkocht dan dezelfde maand een jaar eerder. De omzet in damesschoenen was 23,8 procent hoger. De verkoop van herenschoenen steeg met achttien procent. Kinderschoenen werden vijftien procent meer verkocht, waardoor de gemiddelde omzetstijging op 22 procent uitkomt. In 2009 kreeg de branche nog een omzetdaling van 12,5 procent voor de kiezen.

Ook in de mode werden uitstekende omzetten gerealiseerd. De relatief vroege start van de kouperiode zorgde voor goede verkopen van jassen, mutsen, handschoenen en shawls. De omzet in mode kwam zestien procent hoger uit ten opzichte van 2009. Dames- en herenmode werd bijna zeventig procent beter verkocht. Bij kindermode was er sprake van uitgesteld aankoopgedrag, waardoor liefst vijftig procent meer werd verkocht dan in november vorig jaar. Dit modesegment weegt relatief minder mee in het totale eindcijfer. Ook de verkoop van lingerie steeg, met bijna vijf procent. Vorig jaar werd de novembermaand afgesloten met een omzetdaling van bijna vijf procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!