Belgische koopjeswet onder vuur

De Belgische koopjeswet, waarin is vastgelegd dat de uitverkoop pas om 3 januari begint, is aan het wankelen gebracht. Vlaamse kledingketen ZEB sprak zich openlijk uit tegen de wet door de dumpprijzen al voor Kerst van stal te halen.

De uitverkoop (solden) wordt in België per wet geregeld om de kleine ondernemer te beschermen tegen een wildgroei aan kortingsdagen van grote concerns. Winkeliers mogen alleen in juni en januari kortingen aanbieden.

Volgens ZEB oprichter Luc van Mol is de wet discriminerend en in strijd met Europese wetgeving. “Als het in november niet al te koud is, worden er niet veel truien verkocht. Om te voorkomen dat ik met die truien blijf zitten, wil ik graag wat van de prijs af doen”, aldus van Mol. “Ik zie niet wat er oneerlijk is aan het verlenen van kortingen op het moment dat dat commercieel zinvol is.”

De rechtbank in Kortrijk verbood ZEB door te gaan met de uitverkoop door een dwangsom van 10 duizend euro per overtreding op te leggen. Eerder werd ZEB door de rechtbank in Brussel in het gelijk gesteld. Ook de Europese Commissie heeft gemeld dat de wet in strijd is met Europese regels. In 2012 buigt het Europees Hof van Justitie zich over de kwestie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!