De Bijenkorf Amsterdam wordt groter

De Bijenkorf gaat zijn filiaal in Amsterdam met een derde uitbreiden. Dat schrijft het Parool. Het warenhuis wil aan de achterkant, in de Warmoesstraat, zevenduizend vierkante meter extra winkelvloer creëren. Volgens de plannen zullen hier een aantal luxe shop-in-shops worden geopend.

De afgelopen maanden zijn op de parterre van de Amsterdamse vestiging al zeven luxewinkels geopend, ieder met een aparte toegang, eigen personeel en beveiliging. "Sindsdien komen meer mensen naar de Bijenkorf en wordt er meer uitgegeven", aldus topman Jacob de Jonge. ''Het bedrag op de gemiddelde kassabon is omhoog gegaan.'' 

Op de plek van café Players in de Warmoesstraat komt, volgens de plannen, een traiteur. Dat betekent dat De Bijenkorf weer voedingsmiddelen gaat verkopen. Een oplossing voor het grote aantal fietsen op het Beursplein moet nog gevonden worden. "Mogelijk kunnen we het plein verhogen met een grasveld met daaronder stallingen", aldus De Jonge. Het stadsdeel Centrum is enthousiast over de plannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!