Forse groei PayPal in Nederland

Online betaalsysteem PayPal heeft afgelopen jaar in Nederland een flinke groei doorgemaakt. In 2010 zijn in totaal negen miljoen betalingen via PayPal gedaan. De waarde van de PayPal betalingen bij Nederlandse webwinkels is met 66 procent gegroeid. Elke week komen er meer dan tienduizend Nederlandse PayPal-rekeningen bij.

"De groei is met name te danken aan de toenemende bekendheid van PayPal in Nederland", aldus Dennis van Allemeersch, algemeen directeur PayPal Benelux. "Daarnaast ervaren steeds meer Nederlanders het gemak van PayPal bij online betalingen in het buitenland. Door het gebruik van PayPal is de koper extra beschermd." Mede door de ontwikkelingen in mobiel betalen en social shopping verwacht Paypal dat de groei zich zal voortzetten.

Er is de afgelopen jaren een grote toename zichtbaar in het gebruik van mobiele applicaties. PayPal biedt mogelijkheden binnen applicaties af te rekenen voor (digitale) goederen. Wereldwijd werd in 2010 alleen al voor twee miljard dollar aan PayPal-betalingen gedaan via de eBay Mobile applicatie. In Nederland bieden steeds meer webwinkels PayPal aan in hun mobiele applicatie, zoals Wijnhuizz.nl en Shopreme. 

Ook de verkoop via sociale media neemt flink toe. Volgens onderzoeksbureau Ovum zal 2011 het jaar worden waarin social commerce echt zal opstijgen. Ontwikkelaars hebben het open betaalsysteem van PayPal ingezet om betalingen in social media mogelijk te maken. Zo is het mogelijk om via PayPal ads en credits af te rekenen binnen Facebook.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!