Weer meer winkelpanden leeg

Het aantal leegstaande winkelpanden is in 2010 opnieuw sterk toegenomen. De leegstand steeg met tien procent, tegenover negen procent in 2009. Van de 220 duizend winkelpanden in Nederland staat op dit moment zo’n zes procent leeg (13.259 panden). Dat blijkt uit onderzoek van Locatus.

Tegelijkertijd steeg ook het aantal vierkante meters winkelverkoopvloeroppervlak. In een jaar tijd is er 1,5 procent winkelverkoopvloeroppervlak bijgekomen, waardoor het totaal aantal op zo’n 29,5 miljoen vierkante meter komt. Hiervan staat bijna 1.75 miljoen vierkante meter (5,94 procent) leeg.

Op de de A1-locaties is, met een leegstand van 2,4 procent, betrekkelijk weinig veranderd. Aan de randen van de stad staat echter één op de acht winkels leeg. Oorzaak is de toenemende vergrijzing en de recessie. Ook de populariteit van webshops draagt bij aan de leegstand. Zo is sinds 2003 het aantal boekwinkels met veertien procent afgenomen naar 808. Het aandal cd-winkels kwam in 2010 uit op 589 vestigingen, een daling van veertig procent ten opzichte van 2003.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!