Supermarkten Rusland draaien op volle toeren

De supermarkten in Rusland zijn fors aan het uitbreiden. Hoewel de voedselprijzen stijgen, worden er steeds meer vestigingen in het land geopend.

De X5 Retail Group, de grootste food retailer in het land, heeft plannen om komend jaar 540 supermarkten te openen. Een andere grote speler, Magnit, gaat met 855 super- en hypermarkten in Rusland uitbreiden. Daarnaast heeft kortingsketen Dixy plannen om 150 winkels in de omgeving van Moskou te openen.

Met een omzet van 239 miljard dollar in 2010, is de food sector in Rusland met dertien procent gestegen. Grote spelers zagen hun omzet zelfs met dertig tot veertig procent toenemen.

De Russen lijken zich allerminst zorgen te maken om de stijgende voedselprijzen. Volgens Andrei Klepach, minister van Economische ontwikkeling, zullen de prijzen van graan en vlees met meer dan de voorspelde zeven procent toenemen. “De levensmiddelen worden duurder, maar mensen blijven toch voedsel kopen, ongeacht de prijs.”

Russische consumenten zouden dertig procent van hun besteedbaar inkomen aan voedsel uitgeven. Bij Amerikanen is dat dertien procent. De voedselprijzen in Rusland stegen vorig jaar met 12,9 procent en in januari 2011 met 1,4 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!