‘Concurrentie wordt Nokia teveel’

Nokia moet drastische beslissingen nemen wil het zijn marktaandeel weer terugwinnen. Dat meldt Spehen Elop, ceo bij Nokia, in een brief aan zijn personeel. Om volgens eigen zeggen niet onder te gaan als een zinkend schip, presenteert de telefoonfabrikant vrijdag een strategie om tegen spelers als Apple en Google op te boksen. Gespeculeerd wordt dat de fabrikant daarvoor de samenwerking aan wil gaan met een ander smartphoneplatform.
Sinds de lancering van de iPhone heeft Nokia nog geen product op de markt gebracht dat in de buurt komt. Verwacht wordt dat Apple in 2012 meer smartphones zal verkopen dan Nokia. Ook Android blijkt met een percentage van 32,9 procent een groter marktaandeel te hebben. Volgens Elop moet Nokia over een goed ecosysteem beschikken, wil het marktaandeel terugwinnen. “We moeten nu besluiten hoe we gaan bouwen aan of aansluiten bij een ecosysteem, zodat we over de juiste hardware, software, ontwikkelaars en applicaties beschikken.”

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Nokia, waarin de derde winstdaling op rij werd getoond, liet Elop al weten weinig vertrouwen te hebben in de toekomst. “De industrie is veranderd en nu is de tijd gekomen voor Nokia om sneller te veranderen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!